Lasten ja nuorten taidekeskusta ja säätiötä vuodesta 2010 johtanut Raisa Laurila-Hakulinen jää eläkkeelle. Uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu FT ja KM Päivi Venäläinen. Venäläinen aloittaa tehtävässä 1.4.2020 hoitaen tehtävää sijaisena heinäkuun alkuun Laurila-Hakulisen vuosilomien ajan.

 

Lasten ja nuorten taidekeskus vastaa Hyvinkäällä kulttuuritalo Villa Artun avoimesta kulttuurikeskustoiminnasta, tekee valtakunnallista kulttuurista nuorisotyötä Nuori Taide -toiminnan ja Värkkäilyfestari-tapahtuman alla sekä ylläpitää kansainvälistä lasten ja nuorten taiteen arkistoa. Säätiön ovat perustaneet opetusministeriö ja Hyvinkään kaupunki vuonna 1980.

 

Venäläinen on toiminut Lasten ja nuorten taidekeskuksessa tuottajana vuodesta 2010. Hän on valmistunut Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan taidekasvatus. Hän väitteli oppiaineesta tohtoriksi 2019. Lisäksi Venäläisellä on kasvatustieteen maisterin tutkinto Helsingin yliopiston Opettajankoulutuslaitokselta. Aiemmin Venäläinen on työskennellyt Valtion taidemuseossa (nyk. Kansallisgalleriassa) ja toiminut tuntiopettajana Aalto-yliopistossa.

 

Päivi Venäläisen tavoittaa osoitteesta paivi.venalainen@artcentre.fi ja numerosta: 040 757 8375

 

Säätiön toimipiste on Hyvinkään Villatehtaalla kulttuuritalo Villa Artussa osoitteessa Kankurinkatu 4–6, 05800 Hyvinkää.