Huom! Villa Artun galleria on suljettu toistaiseksi koronatilanteen vuoksi yleisöltä. Varhaiskasvatuksen ryhmät (enintään 10 lasta/ryhmä)  ja kouluryhmät (1 opetusryhmä tai koululuokka kerrallaan) voivat varata ennakkoon Luonnonvärikierroksia, opastuksia ja satutunteja.

Noudatamme tarkasti terveysturvallisuusohjeita. Ryhmiä on vain yksi kerrallaan ja vierailut on aikataulutettu siten, etteivät ryhmät kohtaa toisiaan. Ryhmien vierailuja ei ole silloin, kun Villa Artussa on Lasten ja nuorten kuvataidekoulun ja Taito käsityö- ja muotoilukoulun oppilaita. Vierailevat ryhmät kohtaavat Villa Artussa vain asiakaspalveluhenkilön ja työpajaohjaajan. Henkilökunta käyttää kasvomaskeja.

OPASTUKSIA

Näyttelyyn voi varata 30–45 min. maksuttomia opastuksia ryhmille, enintään 10 osallistujaa. Kouluryhmät: 1 opetusryhmä tai koululuokka kerrallaan.

Opastuksiin ennakkovaraukset p. 050 467 8308.

LUONNONVÄRI-KIERROKSET

Näyttelykierroksella tutustutaan luonnon ekosysteemiin, josta käsin kasvit ja sienet tuottavat väriaineita ihmisten käyttöön. Kuunnellaan tarina tulevaisuuden ruoasta ja pohditaan veden tärkeyttä ihmisille ja kasveille. Kierroksella pysähdytään työskentelemään johonkin seuraavista työpajapisteistä. HUOM. Varauksen yhteydessä valitse työpajavaihtoehto etukäteen. Ryhmät voidaan jakaa puoliksi, niin että ne tekevät eri tehtävän.

 

Työpaja : Elämää vedessä

Tehdään näyttelyn metsäpuroon vedessä asuvia eläimiä ja kasveja ja tutkitaan veden värejä. Vesieläimiä ja -kasveja muotoillaan mehiläismuovailuvahalla ja/tai värimaalausta tehdään vesiväreillä, pipeteillä ja siveltimillä.

Kohderyhmät: varhaiskasvatus, esiopetus, alakoulut. Varhaiskasvatuksen ryhmät: enintään 10 lasta/ryhmä  ja kouluryhmät: 1 opetusryhmä tai koululuokka kerrallaan.

Ajankohta: 1.2.–23.4. ma–pe (ei vko 8) klo 8.45–12

Kesto: 90 min. Hinta: maksuton Varaukset: p. 050 467 8308

 

Työpaja: Maistuvaa maalausta

Mitä tapahtuu, jos maalataan ensin makoisalla mustikkamehulla ja jatketaan sitten kahvilla ja sitruunalla? Nämä tutut ruoka-aineet sopivat myös taiteiluun! Sitruuna saattaa yllättää ja muuttaa värin kokonaan toiseksi.

Kohderyhmät: varhaiskasvatus, esiopetus, alakoulut. Varhaiskasvatuksen ryhmät: enintään 10 lasta/ryhmä  ja kouluryhmät: 1 opetusryhmä tai koululuokka kerrallaan.

Ajankohta: 1.2.–23.4. ma–pe (ei vko 8) klo 8.45–12

Kesto: 90 min. Hinta: maksuton. Varaukset: p. 050 467 8308

 

Työpaja: Vaihda väriä!

Mitä tapahtuu, kun keltaiseen kurkumaliemeen lisätään ruokasoodaa tai sitruunamehua tai violettiin punakaalimehuun etikkaa? Tule ja testaa! Pajassa värit siirtyvät kankaalle tai paperille.

Kohderyhmät: yläkoulu, toisen asteen ryhmät. Ryhmäkoko: 1 opetusryhmä tai koululuokka kerrallaan.

Ajankohta: 1.2.–23.4. (ei vko 8) ma, ti, to, pe klo 8.45– 13.30, ke klo 8:45-12

Kesto: 90 min. Hinta: maksuton. Varaukset: p. 050 467 8308

 

Työpaja: Luonnonsointuja Villa Artussa

Kasvisoitin-työpajassa tehdään japanintatar-kasvista furūto eli huilu. Jokainen saa tehdä oman huilun. Leikkimielisenä haasteena on luoda harmonioita huilujen äänillä. Eri sävelet syntyvät huilun paksuuden ja pituuden perusteella.

Japanintatar on jättitattarien sukuun kuuluva kasvilaji. Se on varjossa viihtyvä nopeakasvuinen koristekasvi, jota sanotaan usein bambuksi. Se on sukua monelle rikkakasville (wikipedia). Japanintatar on myrkytön, poiketen muista tatar-sukuun kuuluvista kasveista.

Kohderyhmät: 5.–6. lk, 7.–9. lk, lukio, toisen asteen opiskelijat. Ryhmäkoko: 1 opetusryhmä tai koululuokka kerrallaan.

Ajankohta: ti–pe 1.3.–23.4. klo 9–13.30

Kesto: 60 min.

Hinta: maksuton

Varaukset: p. 050 467 8308

Työpajan ohjaa taiteilija-muusikko Katri Oikarinen

 

Etätyöpaja: Luonnonsointuja

Työpajassa tarvittavat materiaalit haetaan etukäteen valmiiksi koululle villa Artusta. Työpajassa tarvitaan hienohampaisia rautasahoja. Mikäli koululta ei löydy em. sahoja, niitä saa lainaan Villa Artusta. Sahat tulee palauttaa työpajan jälkeen Villa Arttuun.

Työpaja toteutetaan Teams-sovelluksen kautta. Aluksi tutustutaan Luonnonväripaletti-näyttelyyn katsomalla näyttelystä kertova video (n. 10 min). Katri Oikarinen ohjaa työpajaosuuden etänä. Kasvisoitin-työpajassa tehdään japanintatar-kasvista furūto eli huilu. Jokainen saa tehdä oman huilun. Leikkimielisenä haasteena on luoda harmonioita huilujen äänillä. Eri sävelet syntyvät huilun paksuuden ja pituuden perusteella.

Japanintatar on jättitattarien sukuun kuuluva kasvilaji. Se on varjossa viihtyvä nopeakasvuinen koristekasvi, jota sanotaan usein bambuksi. Se on sukua monelle rikkakasville (wikipedia). Japanintatar on myrkytön, poiketen muista tatar-sukuun kuuluvista kasveista.

Kohderyhmät: 5.–6. lk, 7.–9. lk, lukio, toisen asteen opiskelijat.

Ajankohta: ti–pe 1.3.–23.4. klo 9–15

Kesto: 60 min.

Hinta: maksuton

Varaukset: p. 050 467 8308

Työpajan ohjaa taiteilija-muusikko Katri Oikarinen

 

SATUTUNNIT

Satutunnilla tutustutaan Luonnonväripaletti-näyttelyyn ja luetaan näyttelyssä satuja värikkäistä kasveista, ruuasta sekä jännittävistä seikkailuista luonnossa. Satutuntiin voivat osallistua ryhmät, enintään 10 lasta/ryhmä. Kouluryhmät: 1 opetusryhmä tai koululuokka kerrallaan.

Ikäsuositus: kaikenikäisille

Ajankohta: keskiviikkoisin 24.2., 17.3. ja 24.3. klo 8:45 ja 10:15

Kesto: 30–45 min. Hinta: maksuton. Ennakkoilmoittautumiset: p. 050 467 8308