2021
Sofia Parada Barrenechea (1997)

JäteBling on muovijätteistä tehtyjen valaisimien kokonaisuus. Tavallisesti pois heitettävät, tarkoituksensa menettäneet esineet osoittautuvat käyttökelpoiseksi kierrätystaiteen materiaaliksi. Arjesta tutut roskat, kuten  kirsikkatomaattirasiat, shampoopullot ja pakkausmuovit ovat saaneet uuden muodon ja merkityksen valaisimina. Valaisimet ovat kuin avaruudellisia, hehkuvia kappaleita kierrätysgalaksilta.

Sofia Parada Barrenechea osallistui JäteBling-idealla Värkkäilykisaan, jonka Lasten ja nuorten taidekeskus järjesti talvella 2020–2021. Kisaan osallistuttiin keskeneräisellä projektilla tai idealla. Kisan aikana projektien valmiiksi saamisessa auttoivat taiteen ja maker-kulttuurin ammattilaiset. Sofia Parada Barrenechea sai palkinnoksi välineitä ja materiaaleja, jotka auttoivat JäteBling-valaisimien tekemisessä. JäteBling voitti kisan aikana järjestetyn yleisöäänestyksen.