2021
Iiris Teodor (1998)

Prinsessahame on tehty monenlaisten materiaalien yhdistelmistä. Materiaaleina on käytetty mm. tekoruusuja, hiusneuloja- ja pampuloita, kiharoita, korvakoruja, rusetteja, rautalankaa, muovia, paperimassaa, polyester-kangasta ja glitteriä. Hametta on tehty mm. ompelemalla, liimaamalla, taittelemalla ja solmimalla. Teoksen innoituksena ovat toimineet lapsuuden prinsessaleikit, elokuvat ja musiikki. Hameen on teoksessa saanut päällensä ilmalla täytettävä mallinukke.

Iiris Teodor osallistui prinsessahame -idealla värkkäilykisaan, jonka Lasten ja nuorten taidekeskus järjesti talvella 2020–2021. Kisaan osallistuttiin keskeneräisellä projektilla tai idealla. Kisan aikana projektien valmiiksi saamisessa auttoivat taiteen ja maker-kulttuurin ammattilaiset. Kisan tuomaristo antoi Iiris Teodorille palkinnoksi välineitä ja materiaaleja, jotka auttoivat teoksen tekemisessä.