2021
Tiimi Shakkivasara

Tiimi Shakkivasara on neljän (s. 1998 ja 2003) kaverin porukka ja Shakkivasara heidän yhdessä kehittämänsä ja tekemänsä lautapeli. He ovat itse ideoineet pelin säännöt sekä suunnitelleet ja tehneet pelilaudan ja pelinappulat. Pelilauta on tehty laserleikkurilla. Pelinappulat sekä kartan esteet (vuori ja lampi) ja elämäpistemerkkaimet on tehty 3d-printterillä.

Shakin ja Warhammerin ominaisuuksia yhdistävässä shakkimaisessa strategiapelissä on kolme tasoa. Ensin kootaan armeija ja keksitään pelitaktiikoita. Toiseksi armeija sijoitetaan kartalle huomioiden siinä olevat esteet. Kolmanneksi pelataan tekemällä siirtoja, syödään vastapuolen nappuloita ja lisätään elämispisteitä. Pelin keskeisiä periaatteita ovat kilpailullisuus, taito pelata, yksinkertaisuus ja aloittamisen helppous.

Tiimi Shakivasara osallistui Värkkäilykisaan, jonka Lasten ja nuorten taidekeskus järjesti talvella 2020–2021. Kisaan osallistuttiin keskeneräisellä projektilla tai idealla. Kisan aikana projektien valmiiksi saamisessa auttoivat taiteen ja maker-kulttuurin ammattilaiset. Kilpailun tuomaristo palkitsi Shakkivasara-projektin kilpailun pääpalkinnolla. Tekijät pääsivät kahdeksi päiväksi työskentelemään Heikki Pullon Makerspace-teknologiatyöpajaan Teijon Masuuniin. Projekti sai myös Teknisten aineiden opettajat – TAO r.y:n stipendin.

Peli on näyttelyssä pelaamista varten 🙂 !