2017
Felix Bade (1996)

Soluautomaatti on interaktiivinen videoprojisointi, jossa katsoja pääsee säätämään ruudulla elävää kuvaa ohjauspaneelista. Soluautomaatti-teos pohjautuu saman nimiseen matematiikan osa-alueeseen, jonka avulla projisointiin syntyy monimutkaisesti ja arvaamattomasti käyttäytyviä kuvioita. Soluautomaatti-teoksessa on myös nappula, jolla projisoinnista voi lähettää ruutukaappauksen nettiin.

Koneen piirtäessä grafiikkaa suhteellisen itsenäisesti, nousee esiin kysymyksiä teoksen tekijästä. Kuka on videoprojisoinnin tekijä? Vipujen säätäjä, kone, vai laitteen rakentaja? Entä jos säätäjiä on monta samaan aikaan? Voiko ruutukaappauskuvan lähettäminen nettiin rikkoa tekijänoikeuslakia?

Soluautomaatissa käytetty ohjelmakoodi löytyy GitHubista, ja koodi pyörii teoksessa Raspberry Pi:n ja Arduinon voimin.

Felix on ohjelmoija, mediataiteilija, puhuja ja kokeilija. Hän opiskelee tällä hetkellä Aalto-yliopistossa muotoilua, tarkoituksenaan tuoda uransa kautta teknologia ja empatia yhteen. Felixin elektronisia teoksia on ollut esillä mm. Flow-festivaaleilla, Amos Andersonin museossa ja Barcelonassa Sónar+D konferenssissa. Kooditaide kuuluu Felixin rakkaisiin harrastuksiin, ja Soluautomaatti on siitä maailmasta yksi näkyväksi tuotu pala.

Felix kuului Lasten ja nuorten taidekeskuksen talvella 2020–2021 järjestämän Värkkäilykisan tuomaristoon ja toimi kilpailuun osallistuneiden nuorten tekijöiden mentorina.