Yhden Päivän Juttua vietetään Hyvinkäällä helatorstaina 26.5. Villa Arttu on avoinna silloin klo 10-14.
Päivän ohjelmassa on näyttelyitä sekä esityksiä. Vapaa pääsy.

Klo 10.15 ja 13.00
UNELMIEN LENTONÄYTÖS! -esitys Villa Artun galleriassa. Esitys soveltuu yli 3-vuotiaille. Esitys kestää noin 35 min. Nukketeatteri-ANNOS  – kiertueteatteri. Järjestäjä Hyvinkään kaupungin kulttuuripalvelut. Esitys on maksuton.

”Unelmien lentonäytös!” on lämminhenkinen ja lennokas tarina yhteistyön merkityksestä. Tarina kerrotaan klovnerian ja objektiteatterin keinoin. Pääosassa ovat klovnien sydämellinen hassuttelu, fyysinen ilmaisu sekä musiikin luomat tunnelmat. Entä miten esityksessä lopulta päästään lentämään? Se onkin aikamoinen yllätys…

Klo 10-14
KÄSILLÄ taitoa-iloa-muotoa. Taito Etelä-Suomen käsityö- ja muotoilukoulun kevätnäyttely. Oppilastyönäyttelyssä on esillä kattaus lasten, nuorten ja aikuisten lukuvuoden aikana tekemiä töitä. Lukuvuoden 2021-2022 teema on ollut ”Hyvän tekijä”. Ryhmissä on tutkittu, pohdittu ja suunniteltu asioita, esineitä ja ilmiöitä teeman ympärillä.
Klo 10-14
Metsiä ja metsien väkeä -näyttely Villa Artun käytävägalleriassa. Näyttelyssä on esillä 46 metsäaiheista teosta 21 eri maasta. Teokset ovat lasten ja nuorten taiteen kansainvälisestä arkistosta. Teokset kertovat metsien merkityksestä ihmisille sekä metsän asukkaille. Myös metsiin liitetty mystiikka nousee esiin. Teoksissa voi nähdä saduista ja kertomuksista tuttuja hahmoja kuten metsähiiden, konkkamuorin, vuorenpeikon tai vaikkapa maahisia. Myös tutut metsäneläimet seikkailevat lasten ja nuorten tekemissä teoksissa.
Lämpimästi tervetuloa Yhden Päivän Juttu -tapahtumaan Villa Arttuun ja seuraamaan ”Unelmien lentonäytöstä!” ja liitämään mielikuvituksen siivin klovnien kanssa!