Kuvituskuva: Pive Toivonen

 

Lähde seikkailuun ja ota selvää, millaisena metsä uskomuksineen ja tarinoineen näyttäytyi 1800-luvun paimenlapsen silmin katsottuna. Näyttely johdattaa sinut paimentamaan lampaita paimenlasten Augustin ja Alman mukana pitkin metsiä ja saloja. Millainen oli lapsen rooli omavaraistalouden ajan maatalossa, kun ihmiset elivät tiiviisti luonnon rytmissä?

Näyttely pohjautuu Sagalundin museon arkistoista löytyneisiin oikeisiin kertomuksiin, mutta myös taiteellisia vapauksia on otettu. Oikeassa elämässä paimenlapset olivat tavallisesti paimenessa päivän ja palasivat aina illaksi kotiin. Tässä näyttelyssä myös yövytään metsässä.

Aloita näyttely pihapiiristä ja sukella sitten metsän siimekseen. Seuraa Augustin ja Alman ohjeita matkallasi. Matka metsän polkuja pitkin takaisin pihapiiriin vie sinut samalla alkukesän ensi päivistä elokuun alkuun. Muutos näkyy luonnon kypsymisessä.

Näyttelyn on tuottanut Sagalundin museo ja lastenkulttuurikeskus. Näyttelyn kuvituksesta vastaa kuvataiteilija Pive Toivonen. Näyttely on toteutettu kaksikielisenä – kaikki tekstit löytyvät sekä suomeksi että ruotsiksi.

Antoisaa matkaa!

 

🍀🌲🍀🌲🍀🌲🍀🌲🍀🌲🍀🌲🍀🌲🍀🌲🍀🌲🍀🌲🍀🌲🍀🌲🍀🌲🍀🌲🍀🌲

 

Näyttely on avoinna ma–to klo 12–19 ja pe klo 12–16, talvilomaviikolla 20.-24.2. ma-pe klo 9-15. Vapaa pääsy. Ryhmät voivat varata näyttelyyn opastuksia. Varhaiskasvatuksen ja koulujen ryhmille on myös toiminnallisia kierroksia, joiden osana on työpajatyöskentelyä. Näyttelyn ikäsuositus on 4 v:sta alkaen. Tarkemmat tiedot näyttelyn oheisohjelmasta ja muista Villa Artun kevään tapahtumista ja toiminnasta löytyvät kausiesitteestä, joka aukeaa tästä linkistä.