Parya Jatala, 10 v., Paimenessa / Herding, Peru. Kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto.

 

Villa Artun galleriassa ja käytävägalleriassa on esillä Lasten ja nuorten taidekeskuksen kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta koottu teemallinen näyttely, Paimentolaiselämää. Erimaalaisten lasten ja nuorten tekemissä teoksissa näkyy paimenten työ ja arki eri aikoina eri puolilla maailmaa. Teoksissa kuvataan taidokkaasti myös kotieläimiä ja maisemia, joissa paimenet ja heidän laumansa käyskentelevät.

Näyttelyssä on esillä 30 teosta usean vuosikymmenen ajalta. Tekijät ovat 4–18-vuotiaita. Teoksia on Kiinasta, Intiasta, Perusta, Tsekkoslovakiasta, Neuvostoliitosta, Venäjältä, Iranista, Slovakiasta, Unkarista, Japanista, Kazakstanista, Tansaniasta, Suomesta, Virosta, Turkista, Romaniasta ja Argentiinasta.

Näyttely on avoinna ma–to klo 12-19 ja pe klo 12-16, talvilomaviikolla 20.-24.2. ma-pe klo 9-15. Vapaa pääsy!