Lasten ja nuorten taidekeskuksen tuottama piirustusaiheinen näyttely

Villa Artussa ja verkonäyttelynä tehtävineen

Eläköön piirros! 12.9.–10.11.2023

Eläköön piirros! on toiminnallinen näyttely, jossa pohditaan, tarkastellaan ja kokeillaan mitä kaikkea piirtäminen voi olla. Näyttelyssä etsitään vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Mitä voi piirtää? Miten voi piirtää? Millä voi piirtää? Mihin voi piirtää?

Esillä on teoksia Kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta sekä nuorten tekijöiden teoskuvia videoprojisointina Taidekeskuksen Nuori Taide toiminnan ylläpitämältä Taide\Folio-verkkosivustolta. Näyttelyn teokset on tehty piirtämällä, mutta hyvin eri tavoin. Mukana on teoksia digitaalisista piirustuksista grafiikan vedoksiin. Teoksia yhdistävät myös erilaiset teemat: meri, ateljee, ikkunanäkymiä, jälkiä hiekassa, mustaa valkoisella, värejä väreillä ja viivojen tarinoita.

Eläköön piirros! -näyttelyn toiminnalliset pisteet sopivat kaikenikäisille ja kaikentasoisille piirtäjille. Niissä pääsee kokeilemaan piirtämistä eri tavoin: taululiiduilla erilaisten esineiden pintoihin, akvarellikynillä karttaan, värillisillä liiduilla lattialla kiemurteleviin käärmemäisiin muotoihin, ikkunaan raaputtamalla, hiekka-animaation keinoin sekä havainnosta piirtämällä. Näyttelyyn voi myös tulla vain katselemaan ja kokemaan viivojen, pintojen, värien ja muotojen rikkautta. Näyttelyn verkkoversiossa on myös pohdinta- ja piirustustehtäviä.

Linkki verkkonäyttelyyn

Kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta on teoksia 59 eri ikäiseltä tekijältä. Teokset ovat Hyvinkään kuvataidekoulun piirustustyöpajan oppilaiden, Sofian, Netan, Lempin, Juliannan, Elinan, Mayan, Sofian ja Saanan valitsemia. Taide\Folion taiteilijat ovat Katariina Fortuna, Jenny Idman, Joonas Invenius, Eemeli Katajikko, Niilo Kemppainen, Linnea Laitinen, Anniina Nummela, Emmi Pellinen, Vilma Salminen ja Kuutti Terävä. Jokainen heistä on kirjoittanut näyttelyyn tekstin, jossa pohtii piirtämisen merkitystä itselleen.  Taide\Folio -verkkosivustolla Eläköön piirros! -näyttelyssä esillä olevat teokset löytyvät valitsemalla teeman ”Eläköön piirros!” valitse teema -valikosta.

Linkki Taide\Folio-verkkosivustolle

Linkki Taide\Folion taiteilijoiden kirjoittamiin piirtämistä käsitteleviin teksteihin

 

Näyttely on avoinna ma–to klo 12–19, pe klo 12–15.

Huom. syyslomaviikolla 16.-20.10 ma-pe  9-15.

Vapaa pääsy. Tervetuloa! Villa Arttu on kaikkien paikka!

 

Ryhmien vierailut

Ryhmät voivat varata ajan omatoimiselle Hei me piirretään! -vierailulle. Tutustu ennen omatoimivierailua ryhmän ohjaajan oppaaseen.

Tarkemmat tiedot omatoimivierailuista, tenavien taideaamuista ja pienten loruhetkistä Villa Artun syysesitteessä.

 

Tapahtumapäivä

Eläköön piirros! -näyttelyyn liittyvää koko perheen tapahtumapäivää vietetään 30.9. klo 10–14 Kulttuuritalo Villa Artussa. Tapahtumapäivän järjestävät yhdessä Villa Artun toimijat, Lasten ja nuorten taidekeskus, Hyvinkään kuvataidekoulu ja Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomi.