Takaisin

Ysiluokkalaisille

HUOM! Ysiluokkien kevään kulttuuripolkuvierailut on peruttu koronavirustilanteen vuoksi.

 

Kaikki Hyvinkään yhdeksännet luokat tutustuvat keväällä 2020 koko lasten ja nuorten kulttuuritalo Villa Artun toimintaan ja tapahtumiin ja vierailevat Villa Artun gallerian näyttelyssä. Vierailuun kuuluu myös osallistuminen työpajaan.  Kulttuuripolkuvierailut sovitaan koulukohtaisesti maalis-toukokuun ajalle. Vierailun kesto on 90 min.

 

Villa Artun näyttelyt

Villa Artun galleriassa on esillä moniaistinen Kehona-näyttely 13.3. asti, Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulun lopputyönäyttely 19.3.-15.4. ja Taito Käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomen Hyvinkään ryhmien puutarha-aiheinen kevätnäyttely Käsillä taitoa-iloa-muotoa 22.4.-13.5. Villa Artun käytävägalleriassa on 13.5. asti esillä Body Languagenäyttely. Näyttelyn teokset on koottu kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta. 20.-21.5. Villa Artussa järjestetään Värkkäilyfestari.

Villa Artun gallerian ajankohtaisiin näyttelyihin pääsee tutustumaan tästä linkistä.
Villa Artun gallerian tulossa oleviin näyttelyihin pääsee tutustumaan tästä linkistä.

 

Värkkäily ja Nuori Taide

Kulttuuripolkuvierailulla tutustutaan värkkäilyyn ja maker-kulttuuriin ja testataan 3D-kyniä. Yhdessä mietitään mitä kaikkea värkkäily voi olla ja miten itse tekemällä voidaan korjata ja kunnostaa vanhaa ja rakentaa uutta luovasti, säästäen luontoa ja vähentäen kuluttamista. Myös Nuori Taide -toimintaa esitellään lyhyesti.

Nuori Taiteeseen pääsee tutustumaan osoitteessa https://www.nuoritaide.fi/
Lisätietoa Värkkäilyfestarista löytyy festarin omilta verkkosivuilta, https://värkkäilyfestari.fi/

 

Työpaja

Työpajassa toteutetaan 3D-kynillä omia hyönteishahmoja, jotka liitetään osaksi yhteistä, kasvavaa teosta. Teemana on tulevaisuuden hyönteiset, jotka voivat olla esim. kyborgeja, fantasia- tai scfi-hahmoja. Työpajassa pohditaan ihmisen vaikutusta luontoon, monimuotoisuutta ja monimuotoisuuden kunnioittamista ja säilyttämistä.