Nuorten Villa Arttu

Kuvataide- sekä käsityö- ja muotoiluopetusta

Villa Artussa toimivissa Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulussa sekä Taito Etelä-Suomen käsityö- ja muotoilukoulussa nuoret voivat harrastaa säännöllisesti tai osallistua kursseille. Tarkempia tietoja koulujen toiminnasta ja harrastusmahdollisuuksista löytyy koulujen verkkosivuilta: Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulu, Taito Etelä-Suomen käsityö- ja muotoilukoulu

Nuori Taide

Nuori Taide on valtakunnallinen foorumi 13–28-vuotiaille taiteen tekijöille. Nuori Taide järjestää nuorille ja nuorten visuaalisen kulttuurin parissa työskenteleville tapahtumia, residenssejä, näyttelyitä, työpajoja ja koulutuksia. Toimintaa tehdään yhdessä nuorten ja vaihtuvien yhteistyökumppaneiden kanssa – uudet ideat ja toiveet ovat aina tervetulleita.

Nuori Taide tekee valtakunnallisesti kulttuurista nuorisotyötä, painotuksena visuaalinen taide.

Kuusi henkilöä istuu pyöreällä sohvalla ja katsoo kuvaajaan. Taustalla 2 taideteosta
Kuka olen, kun olen yksin -nuorten ryhmänäyttelyn avajaiset 5.5.2022 Tampereella Galleria Vivissä

Nuori Taide -tapahtuma

Joka toinen vuosi järjestettävä Nuori Taide -tapahtuma on Suomen suurin nuorten visuaalisen taiteen harrastajien tapahtuma. Tapahtumassa 13–23-vuotiaat taiteentekijät esittelevät taidettaan sekä tapaavat muita harrastajia ja ammattitaiteilijoita. Ohjelmassa on mm. nuorten taiteen esittelyä, taiteilijatapaamisia, taidepajoja, keskusteluohjelmaa ja esityksiä. Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta. Tutustu Nuori Taide 2023 -tapahtumaan.

Nuori Taiteen kotisivu
Nuori Taide Instagramissa
Nuorten maksuton portfolio- ja keskustelualusta Taide\Folio

Ota yhteyttä

Villa Arttu tarjoaa monipuoliset tilat erilaisille toiminnoille ja tapahtumille. Käytössä on eri visuaalisen taiteen tekniikoiden käyttöön soveltuvia luokkatiloja, näyttelytiloja sekä Villatehtaan piha-alue ja esim. ulkolavana toimiva katettu lastauslaituri. Ota reilusti yhteyttä, jos sinulle ajatuksia ja ideoita, mitä nuoret voisivat tehdä Villa Artussa.

Lisätietoja:
Valtakunnallisen toiminnan tuottaja Anni Rupponen, puh. 050 308 3625, anni.rupponen(a)artcentre.fi