Takaisin

Yhdessä on enemmän 10.9.–30.10.2020
Villa Artun galleria

Näyttely esittelee Nuori Taide -toiminnassa syntyneitä teoksia. Voimapiiri. Yhdessä erillään. Mitä haluan tuhota ja mitä rakentaa. Nuorilta usein kysytyt
kysymykset. Generation 2020 -residenssi. Ympäristötaideteos Rauman Pitsiviikolle. Nuori Taide -kerho. Heijastuksia-hankkeen etätyöpaja.

Nämä otsikot ja nimet kuuluvat taideprojektille, Instagram-kampanjalle, taidekurssille, teoskokonaisuudelle, taideresidenssille, ympäristötaideprojektille, kerholle ja etätyöpajakokonaisuudelle. Niitä yhdistää Nuori Taide -toiminta. Yhdessä on enemmän -näyttely esittelee taidetta, jota on syntynyt Nuori Taiteen eri yhteistyökumppaneiden kanssa toteutetussa toiminnassa.

Kun toisistaan erillään toteutetut projektit tuodaan näyttelyssä yhteen, jokaisesta yksittäisestä toiminnasta tulee jotain enemmän. Näyttely tuo esille yli viidenkymmenen nuoren tekemän taiteen moninaisuuden ja rikkauden.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään tapahtumia sekä työpajoja.


Yksityiskohtia nuorten teoksista: Tuuli Hakkarainen, Venuksen ländäys; Emilia Laatikainen; Eelia in Series of Social Distancing; Topi Sievänen, Ykä / valokuva: Anne siirtola; Jeremia Saari, Touch.

Apart -Together 10.9.–30.10.2020
Villa Artun käytävägalleria

Käytävägalleriaan on koottu nuorten 12-17-vuotiaiden tekemiä valokuvia, videoita ja maalauksia kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta. Teokset kertovat yksinolosta ja yhdessäolosta sekä siitä, mitä muiden kanssa yleensä tehdään vapaa-ajalla, huumoria unohtamatta. Esillä on teoksia vuosilta 1990-2017 ja näyttelyssä on teoksia 25 maasta.


Vas. Fruit phone, Dajana Vrebac, Bosnia Herzegovina; Together?, Hana Novak, Slovenia; Internet generation, Ana Katarina Bagari, Slovenia