Takaisin

Taiten tehty, veikeästi värkkäilty-näyttely 14.9.-12.11.2021

Näyttelyssä on talvella 2020-2021 järjestettyyn värkkäilykisaan osallistuneiden nuorten tekijöiden sekä ammattitaiteilijoiden värkkäilyhenkisiä teoksia. Kävijöillä on mahdollisuus värkkäillä näyttelyn teosten äärellä.

Teoksia yhdistää kekseliäs kokeilu, omilla säännöillä rakentelu sekä taidokas ja veikeä materiaalien käyttö. Näyttely on käsityötä, tekniikkaa sekä tavaroiden ja ideoiden kierrätystä.

Teoksista löytyy niin tekokukkia, kertakäyttömukeja, muoviroskia ja matonkuteita kuin radio-ohjattava lumilautailija ja 3D-printattuja pelinappuloitakin.

Osa teoksista toteutuu vasta, kun niitä käytetään ja silloinkin ennalta-arvaamattomasti. Näyttelyn työpajoissa suuresta geodeettisesta kuvusta muotoutuu teos. Millainen? Sen tietää näyttelyn päättyessä.

Näyttelyn teosten tekijät ovat sekä nuoria että aikuisia, taiteen, muotoilun ja maker-kulttuurin ammattilaisia, opiskelijoita ja harrastajia.

Lisäksi esillä on teoksia kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta. Eri vuosikymmenillä eri puolilla maailmaa tehdyissä teoksissa kuvataan käsillä tekemistä, rakentelua, erilaisia verstaita ja värkkäilyyn sopivia tiloja ja laitteita. Joukossa on myös mielikuvituksellisia rakennelmia ja hahmoja.

Vapaa pääsy. Tervetuloa! Avoinna ma-to 12-19, pe 12-15. Ryhmille ennakkovarauksella myös aamupäivisin, varaukset p. 050 467 8308

Lisätietoja : tuottaja Elina Katara, p. 0400 955 353, elina.katara@artcentre.fi

Ryhmät voivat varata  näyttelyyn liittyviä työpajoja ja näyttelyopastuksia. Tulossa koko perheen tapahtumapäivä lauantaina 2.10., sekä nuorten ilta torstaina 14.10. Katso tarkemmat tiedot tästä linkistä.