Takaisin

Taiten tehty, veikeästi värkkäilty -näyttely 14.9.-12.11.2021

Näyttelyn teoksia yhdistää kekseliäs kokeilu, omilla säännöillä rakentelu sekä taidokas ja veikeä materiaalien käyttö. Näyttely on käsityötä, tekniikkaa sekä tavaroiden ja ideoiden kierrätystä. Teosten tekijät ovat sekä nuoria että aikuisia, taiteen, muotoilun ja maker-kulttuurin ammattilaisia, opiskelijoita ja harrastajia.

Teoksista löytyy niin tekokukkia, kertakäyttömukeja, muoviroskia ja matonkuteita kuin kauko-ohjattava lumilautailija, tietokoneen ja kävijöiden yhdessä muokkaamia kuvia ja 3D-printattuja pelinappuloitakin. Osa teoksista toteutuu vasta, kun niitä käytetään ja silloinkin ennalta-arvaamattomasti. Näyttelyn yhteydessä ryhmät voivat osallistua työpajoihin. Työpajoissa suuresta geodeettisesta kuvusta muotoutuu taiteilija Sini Havukaisen ohjauksessa yhteinen teos. Teos jatkaa muotoutumistaan näyttelyn päättymiseen asti.

Esillä on myös teoksia Lasten ja nuorten taidekeskuksen kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta. Eri vuosikymmenillä eri puolilla maailmaa tehdyissä teoksissa kuvataan käsillä tekemistä, rakentelua, erilaisia verstaita ja värkkäilyyn sopivia tiloja ja laitteita. Joukossa on myös mielikuvituksellisia rakennelmia ja hahmoja.

Näyttelyn taiteilijat ja tekijät ovat: Heikki Pullo, Anssi Kasitonni, Kalle Turakka Purhonen, Felix Bade, Sini Havukainen, Iiris Teodor, Tiimi Shakkivasara ja Sofia Parada Barrenechea.

 

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

HUOM! Avoinna syyslomaviikolla 18.10.- 22.10. ma-pe klo 9-15.

 

Avoinna ma-to 12-19, pe 12-15. Ryhmille ennakkovarauksella myös aamupäivisin, varaukset p. 050 467 8308

Lisätietoja : tuottaja Elina Katara, p. 0400 955 353, elina.katara@artcentre.fi

Ryhmät voivat varata  näyttelyyn liittyviä työpajoja ja näyttelyopastuksia.

Nuorten iltaa vietetään torstaina 14.10.

Villa Artun syksyn ohjelma löytyy tästä linkistä.