Kulttuuripolku johdattaa Villa Arttuun

Kulttuuripolulla lapset ja nuoret tutustuvat kotikaupungin kulttuurilaitoksiin ja niiden toimintaan ja tarjontaan. Kulttuuripolku on osa Hyvinkään kaupungin perusopetuksen kulttuuriopetusta

Kulttuuripolku tarjoaa kaikille samat osallistumisen mahdollisuudet

Kulttuuripolun ohjelma on laadittu opetustoimen ja kulttuurintuottajien yhteistyönä. Vierailukäyntien sisällöt tukevat opetussuunnitelman mukaista opetusta. Kulttuuripolku tarjoaa kaikille oppilaille samat osallistumisen mahdollisuudet ja lisää oppilaiden paikallisen kulttuurihistorian tuntemusta. Kulttuuripolku opettaa lasta ja nuorta havainnoimaan, aistimaan, soveltamaan, ilmaisemaan ja tekemään kulttuuria itse. Kulttuuripolku kasvattaa innokkaita ja aktiivisia kulttuurin käyttäjiä ja tuottajia ja opastaa hyviin käytöstapoihin.

Villa Artussa vierailevat luokka-asteet

Ekaluokkalaisille

Kaikki Hyvinkään ensimmäiset luokat tutustuvat keväällä Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulun toimintaan Villa Artussa ja osallistuvat työpajaan.

Nelosluokkalaisille

Kaikki Hyvinkään neljännet luokat tutustuvat keväällä Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomen toimintaan.

Kutosluokkalaisille

Syksyisin, loka-marraskuun aikana, kaikki Hyvinkään kuudennet luokat tutustuvat Lasten ja nuorten taidekeskuksen toimintaan ja Kansainväliseen lasten ja nuorten taiteen arkistoon Villa Artussa. Vierailuun liittyy toiminnallinen työpajaosuus.

Ysiluokkalaisille

Kaikki Hyvinkään yhdeksännet luokat tutustuvat keväällä lasten ja nuorten Nuori Taidetoimintaan. Nuori Taide konseptista on tullut osa Villa Artussa toimivan Lasten ja nuorten taidekeskuksen toimintaa vuodesta 2019 lähtien. Kulttuuripolkuvierailu toteutuu maalis-toukokuun aikana.