Villa Artun tarina

Villa Arttu tarjoaa iloa ja elämyksiä taiteen ja käden taitojen parissa. Entisessä miesten kankaiden kutomossa Hyvinkään Villatehtaalla järjestetään näyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia koko perheelle. Harrastuksen voi aloittaa vaikkapa Vauvojen värikylpy -työpajoissa ja jatkaa Hyvinkään kuvataidekoulussa tai Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomessa. Villa Arttu on innostava oppimisympäristö kaikenikäisille taiteen tekijöille ja kokijoille. Villa Artussa voi myös kokea kansainvälisiä tunnelmia, sillä tiloissa toimivalla Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiöllä on ainutlaatuinen, kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto, jossa on yli 100 000 teosta eri puolilta maailmaa.

 

Villa Artun toimijat

Hyvinkään kuvataidekoulu

Hyvinkään kaupungin ylläpitämä kuvataidekoulu tarjoaa kouluajan ulkopuolella järjestettävää, lakisääteistä visuaalisten taiteiden perusopetusta hyvinkääläisille lapsille ja nuorille. Koulussa tutustutaan laaja-alaisesti visuaaliseen kulttuuriin piirtämisestä tietokoneanimaatioon ja kuvanveistosta robottirakenteluun, taiteen historiaa unohtamatta. Pitkäjänteinen ja tavoitteellinen työskentely luo vahvan pohjan elinikäiselle harrastamiselle, mutta toimii myös valmennuksena taiteenalan ammattiin tähtääville nuorille.

 

Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomi

Taito käsityö- ja muotoilukoulussa opitaan käsityön ja muotoilun vaiheet suunnittelusta toteuttamiseen. Lähtökohtana opiskelussa ovat oppilaan omakohtaiset kokemukset, tuotteiden valmistus ja ilmaisu. Käsityö- ja muotoilukoulun perusryhmissä tulevat materiaalit ja käsityötekniikat tutuiksi aina perinteisestä neulonnasta, kudonnasta ja huovutuksesta puu-, betoni- ja keramiikkatöihin. Nikkari-ryhmien opetuksessa pääpaino on kovissa materiaaleissa ja käsityömuotoilussa. Opetus vahvistaa oppilaan esteettistä valintakykyä ja kannustaa luovaan ongelmanratkaisuun. Käsityö- ja muotoilukoulussa on ryhmiä lapsille ja nuorille sekä aikuisten ryhmiä.

 

Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö

Taidekeskuksen säätiö on syntynyt kansainvälisestä näyttelytoiminnasta, joka käynnistyi 1970-luvulla ja jatkuu edelleen. Taidekeskus tuottaa näyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia sekä kokoaa koti- ja ulkomaista lasten ja nuorten taidetta. Keskuksen tehtävänä on tutkia, kouluttaa ja innostaa elämyksiin taiteen parissa. Yhteistyötä tehdään niin nuorisotyön, kulttuurin, taiteen, tutkimuksen kuin opetuksenkin asiantuntijoiden kanssa.

 

Kuvituskuva tarrakollaasista