Aivan uudenlainen Taide\Folio-sivusto julkaistiin lauantaina 22.5.2021 Nuori Taide 2021 -verkkotapahtumassa. Taide\Folio tarjoaa maksuttoman paikan nuorille taiteen tekijöille esitellä omaa taidettaan ja keskustella aiheista taiteen ympärillä. Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö kehitti Taide\Folion kannustamaan nuoria tekijöitä ympäri Suomen tuomaan taidettaan esille rohkeammin ja näkyvämmin.

Klikkaa itsesi Taide\Folioon tästä linkistä: www.nuoritaidefolio.fi

Taide\Folio syntyi huomiosta, että nuoret visuaalisen taiteen tekijät kaipasivat paikkaa, jossa he voivat esitellä taidettaan ja osaamistaan, kohdata muita taiteen harrastajia, kertoa tapahtumista sekä käydä keskustelua, kysyä ja vinkata taiteesta. Sivuston Näyteikkuna esittelee nuorten tekijäprofiileja ja teoksia ja Ilmoitustaululla voi keskustella taiteeseen liittyvistä aiheista. Kuka tahansa 13–28-vuotias voi rekisteröityä käyttäjäksi. Nuorten lisäksi sivua voivat käyttää nuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset nuorisotyönohjaajista ammattitaiteilijoihin.

“Taide\Folio tarjoaa matalan kynnyksen mahdollisuuden nuorille osallistua taidemaailmaan ja saada onnistumisen kokemuksia visuaalisen taiteen parissa. Haluamme tuoda saman henkisiä nuoria yhteen ja auttaa heitä verkostoitumisessa”, kertoo yhteisömanageri Aurora Salomaa. “Toivomme nuorten ottavan Taide\Folion haltuun ja tekevän siitä kurkistusikkunan maailmaansa ja aiheisiin, joihin he haluavat taiteellaan vaikuttaa.”

Sivusto lanseerattiin lauantaina 22.5.2021 Nuori Taide 2021 -verkkotapahtuman yhteydessä ja tämän jälkeen se on vapaasti käytössä kaikille kiinnostuneille. Taide\Folio on osa Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön valtakunnallista Nuori Taide -toimintaa.

(Teksti jatkuu kuvan jälkeen.)

Taide\Folio-sivuston etusivun näkymä.
Taide\Folio-sivuston etusivun näkymä. Klikkaamalla kuvaa pääset sivustolle.

 

Tervetuloa käyttämään Taide\Foliota!

Lisätietoja:
tuottaja Anni Rupponen
Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö
anni.rupponen@artcentre.fi
p. 050 308 3625