Värikylpyjä Villa Artussa

Lasten ja nuorten taidekeskus on järjestänyt Vauvojen värikylpy ® -työpajoja Villa Artussa jo useita vuosia. Työpajassa edetään tutun aikuisen kanssa materiaalien, värien ja valon kokemisesta, tunnustelusta ja havaitsemisesta itse tuotettuun jälkeen. Toiminta suunnitellaan ikäryhmän mukaisesti. Päähuomio keskittyy prosessiin, uteliaaseen tutkimiseen ja hetkestä nauttimiseen. Vauvojen värikylvyt -työpajoja ohjaa aina menetelmään kouluttautunut taiteen ammattilainen.

Villa Artun tuottamat Vauvojen värikylpy® -työpajat toteutetaan kolmen työpajan sarjoissa ja ne kestävät 45 min / työpaja ja ne on suunnattu vauvoille (4-12 kk) sekä taaperoille (1-2 v.). Tiedot Vauvojen värikylpy® -työpajojen ajankohdasta päivitetään lähempänä tapahtuman ajankohtaa tälle sivulle sekä kausiesitteeseen.

Tulevat työpajat

Kevät 2024

Ryhmät ovat täynnä! Seuraavan kerran Vauvojen värikylpy® -työpajoja syksyllä 2024. Seuraa tiedotusta nettisivujen lisäksi Facebookista ja Instagramista.

Hyvä tietää

  • Villa Arttuun pääsee kätevästi lastenvaunuilla etuovelle johtavaa luiskaa pitkin
  • Värikylpy voi olla kovin sotkuista. Varauduthan vaatteiden likaantumiseen
  • Vessoista ei löydy tällä hetkellä vaipanvaihtopöytää

Elämyksiä väreistä

Vauvojen värikylpy ® on kuvataidetoiminnan muoto, jossa vauvat vanhempineen työpajaan osallistuen tuottavat visuaalista ilmaisua erilaisia materiaaleja sekä väri- ja maalausaineita tunnustelemalla ja käyttämällä. Keskeiset toimintaperiaatteet perustuvat värien ja materiaalien moniaistiseen kokemuksellisuuteen ja elämyksellisyyteen sekä vuorovaikutukselliseen työskentelyyn, hetkessä olemiseen ja toimijalähtöisyyteen. Itsensä ilmaiseminen visuaalisesti on ihmiselle mielekästä ja tuottaa mielihyvää. 

Vauvojen värikylpy ® -työpajat toimintamuotona

Vauvojen värikylpy ® -työpajat on Lastenkulttuurikeskus Kruunupään (ent. Porin lastenkulttuurikeskus) johtaja Päivi Setälän sekä työpajaohjaajien yhdessä kehittämä toimintamuoto. Lastenkulttuurikeskus Kruunupään kautta Vauvojen värikylpy -toiminta on levinnyt Suomessa ja kansainvälisesti. 

Tutustu lisää Vauvojen värikylpy -menetelmään.