Tunnelmallinen joulutapahtuma

Jokavuotinen Villan Joulu -tapahtuma järjestetään Villatehtaan alueella joulukuun puolivälissä ja se tarjoaa kävijöille rauhallista joulutunnelmaa ja mahdollisuuden kiireettömään yhdessäoloon. Tapahtumassa on jouluaiheisia työpajoja, kahvila ja erilaisia esityksiä. Villa Artun gallerian näyttely, Museokeskus Taikan Valvillan tehdasmuseo sekä Karjala-seura ry:n museo ovat kävijöille avoinna. 

Järjestäjät

Jo perinteeksi muodostunutta Villan joulua ovat olleet luomassa Villa Artusta Hyvinkään kuvataidekoulun, Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomen ja Lasten ja nuorten taidekeskuksen väki sekä Hyvinkään Kaupunginmuseo, Hyvinkään Karjala-seura ry ja Hakasirkus.

Villan Joulu 2023

Ohjelma

VILLA ARTTU, B11

Teatteriesitys klo 13–14
 • Kettu, jänis, pöllö ja piip, rajattu yleisömäärä, ennakkoilmoittautuminen to 7.12 mennessä: teatteri.mansikkapaikka(at)gmail.com / 045 650 2651 (myös WhatsApp)
Näyttely klo 10–14
 • Olioita ja eliöitä -näyttely galleriassa, maksuton
Työpajat klo 10–14
 • Joulukorttien tuunauspaja klo 10–14, tule paikalle viim. 13.30, maksuton
 • Kehräys- ja huovutustyöpaja, tule paikalle viim. 13.30, maksuton
Joulukahvila klo 10–­­14
 • Hyvinkään Karjala-seuran ylläpitämänä, maksuvälineinä käteinen ja kortti
Joulupuoti klo 10–14
 • Jouluisia käsitöitä ja muita tuotteita, käteismaksu ja Mobilepay

 

HYVINKÄÄN KAUPUNGINMUSEO, Valvillan tehdasmuseo (sisäpihalla)

Näyttely klo 10–14
 • Maksuton
Työpaja klo 10–14
 • Sydänkoristeet huovasta,maksuton

 

HYVINKÄÄN KARJALA-SEURAN MUSEO, C2

Museo avoinna klo 10–14,

 • Maksuton

 

HAKASIRKUS, Takomon liikuntatila B7

Sirkusesitykset klo 12 ja klo 15
 • Esitykset kestävät n. 30min, maksuton
Buffetti klo 12–15.30
 • Maksuvälineinä käteinen ja kortti

 

Vapaa pääsy, tervetuloa!

 

Esteettömyys:

 • Esteetön sisäänkäynti: B11, B7 (C2 sisäänkäynnillä muutama porras)
 • Invavarusteltu wc löytyy Villa Artusta

 

Menneet Villan Joulu -tapahtumat

 • 10.12.2022
  Villatehtaan kulttuuritoimijoiden perinteisessä joulutapahtuma Villan Joulussa oli mukana tänä vuonna myös Hyvinkään musiikkiopisto ja Hyvinkään kaupunki. Tapahtumassa oli työpajoja ja muusikko Katri Oikarisen interaktiivinen konsertti Maximus Minimus -näyttelyssä. Kävijötä oli yhteensä 141
 • 11.12.2021
  Tapahtuma jouduttiin perumaan jo toisen kerran pahentuneen koronatilanteen vuoksi.
 • 12.12.2020
  Tapahtuma peruttiin koronarajoitusten vuoksi
 • 14.12.2019
  Perinteisessä joulutapahtumassa oli työpajoja, musiikkia jajoulun tunnelmaa. Hyvinkääläinen Naiskuoro Solina esiintyi ja Hakasirkuksen tontut temppuilivat ja jakoivat karkkeja. Hyvinkään Karjala-seura piti buffettia ja joulumuorin satunurkkausta. Työpajoissa tehtiin luonnonmateriaaleista joulukoristeita ja joulukortteja. Kävijöitä yhteensä 207.
 • 15.12.2018
  Perinteiseksi muodostunut Villan Joulu -tapahtuma keräsi suuren yleisön kulttuurin, käsillä tekemisen ja rauhallisen joulutunnelman äärelle. Vetonaulana tapahtumassa oli kirjailija, runotaiteilija Heli Laaksosen ja kuvittaja Anne Vaskon esittelemä Ykkönenumerorunokirja. Kävijöitä oli 315.
 • 9.12.2017
  Perinteisessä maksuttomassa tapahtumassa Villa Artussa valmistettiin jouluisia koristeita paperista taitellen, niinestä punoen ja villasta huovuttaen sekä tuunattiin joulukortteja. Yleisöllä oli mahdollisuus tutustua 16. kansainväliseen lasten ja nuorten taiteen näyttelyyn ja ostaa jouluisia herkkuja buffetista. Paikalla olivat myös Hakasirkuksen tontut jakamassa karkkeja. Kävijöitä 296.
 • 10.12.2016
  Tapahtumassa oli ohjelmaa Villa Artussa, Villan Voimalassa sekä liikuntatila Takomossa. Yleisö tutustui esillä oleviin näyttelyihin. Työpajoissa valmistettiin joulukoristeita ja huopasydämiä sekä tuunattiin vanhoja joulukortteja. Satunurkkauksessa luettiin satuja ääneen. Hakasirkuksen esityksen jälkeen sai itse kokeilla sirkustemppuja. Temppuilevat tontut vierailivat myös Villa Artussa päivän aikana. Buffeteissa oli myytävänä jouluisia herkkuja. Tapahtumassa kävi 211 ihmistä Villa Artun tiloissa.
 • 12.12.2015
  Villa Artussa oli Lasten ja nuorten kuvataidekoulun ja käsityökoulu Helmin työpajat, joissa valmistettiin joulukoristeita villalangoista ja paperista. Hyvinkään Karjala-seuran työpajassa tehtiin joulukortteja vanhoista joulukorteista ja huovuttamalla. Joululauluja laulettiin kahdessa yhteislaulutilaisuudessa Ismo Virtasen säestyksellä. Villan Voimalassa oli kaupunginmuseon työpaja, jossa virkattiin isoäidin neliöitä. Hakasirkuksella oli Villatehtaan Takomossa esitys ja sirkusvälineiden kokeilua. Villan joulussa oli noin 200 kävijää Villa Artussa.
 • 13.12.2014
  Perinteisen Villan joulun työpajoissa tehtiin koristeellista linnunruokaa kävyistä, kookosrasvasta ja siemenistä, muotoiltiin huopatorttuja hius- tai rintakoristeiksi, tehtiin joulukortteja pakotustekniikalla ja askarreltiin vanhoista joulukorteista uusia kortteja. Villa Artussa esiintyi haitaristi Jorma Tuohela ja Hyvinkään musiikkiopiston oppilaiden orkesteri. Villan Joulussa oli n. 100 kävijää.
 • 14.12.2013
  Perinteisen Villan Joulun työpajoissa tehtiin sätkynukkeja ja solmeiltuja rannekoruja ja avaimenperiä, valmistettiin kynttilöitä muottiin valamalla sekä askarreltiin vanhoista joulukorteista uusia kortteja. Villan Voimalan työpajassa oli mahdollisuus tutustua skräppäysaskartelun saloihin. Villa Artussa oli myös kahvila jouluisine makuineen ja tuoksuineen sekä kaksi Ihmeellinen kone -nukketeatterinäytöstä. Päivän aikana Villan Joulussa vieraili 150 kävijää.
 • 8.12.2012
  Perinteisessä joulutapahtumassa oli tarjolla työpajoja, näyttelyitä, jouluista musiikkia sekä buffetti. Villa Artun pajoissa tehtiin saamelaisuuteen liittyvän Koparoita myöten -näyttelyn tiimoilta koruja ja keppinukkeja Lapista tuoduista materiaaleista, kuten poron luusta ja nahasta sekä joulukortteja kierrätysmateriaaleista. Päivän ohjelmaan kuului myös lauluyhtye Angelien puolen tunnin mittainen konsertti Villa Artun galleriassa. Angeleissa esiintyivät Tuuni Partti, Heli Länsman ja Eero Nurmela. Päivän aikana Villa Artussa kävi noin 140 vierasta.