Takaisin

Elämyksiä väreistä

Vauvojen värikylpy on kuvataidetoiminnan muoto, jossa vauvat vanhempineen työpajaan osallistuen tuottavat visuaalista ilmaisua erilaisia materiaaleja sekä väri- ja maalausaineita tunnustelemalla ja käyttämällä. Keskeiset toimintaperiaatteet perustuvat värien ja materiaalien moniaistiseen kokemuksellisuuteen ja elämyksellisyyteen sekä vuorovaikutukselliseen työskentelyyn, hetkessä olemiseen ja toimijalähtöisyyteen.

 

Värikylpyjä Villa Artussa

Lasten ja nuorten taidekeskus järjestää vuosittain värikylpyjä Villa Artussa. Tiedot värikylpyjen ajankohdasta päivitetään Villa Artun etusivulle.

 

Yhdessä tekemistä ja kokemista

Värikylpy -toiminta tarjoaa mahdollisuuden yhdessä tekemiseen, jossa vauva on keskipisteenä. Työpajassa edetään materiaalien, värien ja valon kokemisesta, tunnustelusta ja havaitsemisesta itse tuotettuun jälkeen. Toiminta suunnitellaan ikäryhmän mukaisesti. Päähuomio keskittyy prosessiin, uteliaaseen tutkimiseen ja hetkestä nauttimiseen. Kohderyhmä: vauvat 4 kk–12 kk ja taaperot 1–2 v.

 

Kuvituskuva vauvan jaloista

Värikylpy toimintamuotona

Ohjaajat ovat käyneet Vauvojen värikylpy -koulutuksen. Vauvojen värikylpy on Lastenkulttuurikeskus Kruunupään (ent. Porin lastenkulttuurikeskus) johtaja Päivi Setälän sekä työpajaohjaajien yhdessä kehittämä toimintamuoto. Lastenkulttuurikeskus Kruunupään kautta Vauvojen värikylpy -toiminta on levinnyt Suomessa ja kansainvälisesti. Lisää Värikylpy-tietoutta voi lukea www.pori.fi/vauvojen-varikylpy -sivustolta.

 

Kuvituskuva vauvasta huivin takana